Richtpunt campus Eeklo, drie jaar later

19.09.22

De hoge energiefacturen, beperkte werkingsmiddelen en vaak stevige ventilatie-eisen vanwege COVID-19 bezorgen heel wat schoolbesturen hoofdbrekens. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat Wattson nogal wat scholen als klant heeft.

Zo kregen we in 2018 de eer om aan de slag te gaan voor Richtpunt campus Eeklo. We gaven deze grote school van 50.000 m² met diverse technische opleidingen een facelift en een nieuw hart. We isoleerden de gevels en daken, vervingen de ramen en vergroenden de stookplaats met de komst van een grote warmtepomp en nieuwe condenserende ketels. Het totale pakket zou volgens plan tot een kostenbesparing van 26,5% moeten leiden.

Maar haalden we deze ambitieuze doelstelling ook in het derde jaar? Tromgeroffel … Wel, de effectieve kostenbesparing bedroeg niet minder dan 36,2%! En ook de beoogde CO2-besparing werd met 353 ton ruim ingelost. Dat naakte getal zegt misschien niet veel, maar het is evenveel als wat 29 ha bossen per jaar aan CO2 opslaan. Voor de Meetjeslanders onder ons: dat komt overeen met 10% van de oppervlakte van het provinciaal domein Het Leen.

Nog een aantal interessante weetjes:
  • Warmtepompen blijven gevoelig voor de aankomende temperaturen op hun condensor. Zo blijkt het reële jaarrendement van de warmtepomp iets lager dan ingeschat, namelijk 281%. 
  • We blijven de installaties verder finetunen en adviseren de school ook bij nieuwe aankopen. Zo geven we momenteel input rond de installatie van een nieuwe luchtgroep en een spuitcabine.

Ken je zelf een grote school die door hoge energiefacturen met de handen in het haar zit? Contacteer ons dan vrijblijvend.

Wattson 6
Spreekt onze aanpak jou aan?

Heb je één of meer gebouwen die toe zijn aan een grondige energierenovatie? Wil je graag ontdekken welke oplossingen en technieken voor jouw specifieke situatie mogelijk zijn? We bekijken graag samen wat Wattson voor jou kan betekenen.

Let's talk