Project Provinciehuis Boeverbos in cijfers

10.03.22

In 2020 kregen we van Provincie West-Vlaanderen de opdracht om Provinciehuis Boeverbos in Brugge (Sint-Andries) energiezuiniger te maken. Hoe staat het daar twee jaar later nu mee?

We hadden een totale primaire energiebesparing vooropgesteld van 36,8%. Afgelopen jaar realiseerden we een besparing van 32,1%. Iets minder dus dan we hadden verwacht. We zien daarvoor een dubbele verklaring. Vanwege de pandemie was er nood aan een verhoogde ventilatie. En tegelijk was er vorig jaar iets minder zon.

Toch bespaarden we in 2021 samen met de provincie 285.000 kg CO2. Dat is vergelijkbaar met de CO2-opname van 24 hectare bos. Tegelijk produceerde de zonnepaneleninstallatie op de daken van Provinciehuis Boeverbos liefst 113.000 kWh aan lokale groene stroom. Of het equivalent van het elektrisch jaarverbruik van 32 gezinnen.

Straffe cijfers?
Wij vinden in elk geval van wel!

Wattson 10
Zin in Wattson?

Heb je één of meer gebouwen die toe zijn aan een grondige energierenovatie? Wil je graag ontdekken welke oplossingen en technieken voor jouw specifieke situatie mogelijk zijn? We bekijken graag samen wat Wattson voor jou kan betekenen.

Let's talk