Laden

NL

FR

EN

Wattson geeft uw gebouw een energieboost

Wattson geeft uw gebouw een energieboost

Hebt u vastgoed met verouderde verwarmingsinstallaties, niet-geïsoleerde daken of gedateerde verlichting? Wattson biedt u een totaaloplossing om uw gebouw zonder zorgen een heuse facelift te geven.


Resultaat:

Een lagere energiefactuur

Een aanzienlijke verbetering van
het leef- en werkcomfort

Een waardestijging van uw pandWattson is een ESCO (Energy Service Company) die de studie, bouw, financiering én opvolging van energiebesparende maatregelen combineert in één dienstenpakket op maat.

U betaalt niets vooraf. De investeringen en diensten van Wattson worden vergoed met het budget dat vrijkomt door de lagere energiefactuur na de gerealiseerde energiebesparing.

Wattson realiseert een optimaal pakket van energiebesparende maatregelen

Wattson realiseert een optimaal pakket van energiebesparende maatregelen

Wij realiseren en financieren telkens een pakket van ingrepen:


Muur- en dakisolatie

Thermische of fotovoltaïsche zonnepanelen

Efficiënte stookinstallaties

Warmtekrachtkoppelingen, warmtepompen of pelletketels

RelightingWe stellen per gebouw een optimale combinatie voor en maken meteen duidelijke afspraken over de besparingen die we samen met u kunnen realiseren.

Onze aanpak start met een sluitende business case. Na uw akkoord selecteert, stuurt en controleert Wattson zijn aannemers en installateurs en garandeert zo een tijdige en correcte oplevering van de werken. Na de uitvoering zorgen we via een constante finetuning en een performant onderhoud voor de realisatie van de beloofde besparingen.

Wattson zorgt voor duurzaam energieconcept voor KMO's die zich vestigen op
De Vlaamse Staak

De Vlaamse Staak biedt plaats aan een 15-tal KMO's en een bedrijfsverzamelgebouw op een nieuwe ambachtelijke bedrijvenzone in de gemeente Opwijk.
Ontwikkelaars - de gemeente Opwijk, de intercommunale Haviland en de POM Vlaams-Brabant - hebben ervoor geopteerd om geen aardgas te voorzien op het bedrijventerrein. Wattson heeft een energieconcept uitgewerkt op basis van een warmtepomp/PV-systeem zodat de KMO's zich op een duurzame wijze van warmte kunnen voorzien.

Om dit project te realiseren, kan Wattson rekenen op een ondersteuning vanuit de Vlaamse Overheid.

Wattson is ook één van de leden van het Rolecs-consortium. Dit innovatieproject wil de krijtlijnen bepalen van hoe een toekomstige Local Energy Community eruit zou kunnen zien. In dit kader werd De Vlaamse Staak geselecteerd als een van de pilots binnen Rolecs.

Ruim 20 woonzorgcentra van Senior Living Group kregen al een energierenovatie!

Wattson realiseerde voor meer dan € 6 miljoen aan energiebesparende maatregelen in 22 woonzorgcentra van Senior Living Group. De ingrepen variëren van nieuwe stookinstallaties, regelapparatuur, isolatieprojecten en nieuwe verlichting, tot zonnepanelen en zonneboilers. Voor elk gebouw ontwierpen we een unieke optimale combinatie aan ingrepen, die we telkens binnen de gestelde deadlines realiseerden.

Zo bespaart Senior Living Group vandaag 30% op de energiefactuur van deze woonzorgcentra, en vermijdt ze op die manier jaarlijks 2000 ton CO2.

Wattson blijft ook na oplevering de resultaten monitoren, analyseren en finetunen, en haalt zo effectief de vooropgestelde besparingen uit de business case.

Provincie Oost-Vlaanderen investeert €3,5 miljoen in Wattson-renovatie van Technisch Instituut Eeklo

Wattson maakt de school energiezuiniger en klaar voor de toekomst: samen met projectpartner Democo kiezen we in Eeklo voor een combinatie van spouwmuur- en dakisolatie, dubbel glas en vervanging van slecht raamwerk, volledig nieuwe stookinstallaties en verlichting. In enkele gevallen vernieuwen we ook de afgiftesystemen en implementeren we meteen een intern warmtenet.

Wattson staat in voor de uitvoering en opvolging van deze grondige ingrepen, maar begeleidt de onderwijsinstelling nog tien jaar na oplevering door het beheer en het onderhoud van de installaties aan te sturen. De energieprestaties worden bovendien constant gemonitord, zodat jaarlijks een gedetailleerde afrekening van de energiebesparingen kan afgeleverd worden. Daarop kan de school zich dan weer baseren voor sensibiliseringsacties bijvoorbeeld.

Toekomstgerichte energie-investeringen van Wattson in Bokrijk

Het Sint-Jozefinstituut in Bokrijk koos voor ons projectvoorstel, waarin de technische uitwerking van de energiebesparende maatregelen vervat zit: zoldervloerisolatie, vernieuwde stookinstallaties, relighting en fotovoltaïsche energie. Bovendien zal Wattson de investering van bijna €1 miljoen ook voorfinancieren, met de nodige garanties voor de onderwijsinstelling. Na oplevering zal de som van de maandelijkse vaste vergoeding (de investeringen) en de variabele vergoeding (beheer en onderhoud) immers nooit meer dan de totale energiebesparing bedragen.

Op die manier kan de school de investeringen gegarandeerd terugbetalen, waarbij de energiebesparingsgarantie van Wattson meteen ook zorgt voor gunstige bankvoorwaarden. Een bijkomende subsidie van het Departement Onderwijs van de Vlaamse Overheid laat ons toe extra in te zetten op monitoring, sensibilisering, integratie van energiebesparing in lessenpakketten en participatie van leerlingen en staf.

Meer weten? Check het VTM Nieuws-item over ons project in Bokrijk.

Wattson zorgt voor duurzaam energieconcept voor KMO's die zich vestigen
op De Vlaamse Staak


Wattson is ambassadeur van Sign for my Future: teken voor het klimaat

Sign for my Future is het breedste klimaatinitiatief ooit in België. Voor de allereerste keer werken burgers, bedrijven en tal van organisaties samen. Ze roepen alle Belgen op te tekenen op signformyfuture.be en zo onze regeringen te vragen om eindelijk werk te maken van een krachtig klimaatbeleid. Hun doel? België moet klimaatneutraal zijn voor 2050 en al in de komende 5 jaar de uitstoot noemenswaardig verminderen.

Hoe meer handtekeningen we verzamelen, hoe krachtiger ons signaal. Krijgen we ook jouw steun?

Teken ook voor het klimaat > www.signformyfuture.be

Wattson wordt lid van Belesco, de federatie van alle ESCO-partijen in België

Onze collega Antoon Soete wordt bovendien lid van de raad van bestuur: zo wil Wattson graag een bijdrage leveren om ESCO's een grotere rol te laten opnemen in de verduurzaming van het Belgische gebouwenpatrimonium.

Meer weten? klik hier

Wattson’s visie over new & smart business models voor duurzame energie op Flux50

Op 19 oktober ’18 deelde Wattson zijn visie rond businessmodellen in energiebesparing op een Flux50 workshop bij 3E: “Kunnen innovatieve energieconcepten de markt veroveren?”.

Meer weten? klik hier

Getuigenis van Wattson-CEO Stijn in het jaarverslag van PMV

“Wat Wattson doet, is uniek in België. Omwille van onze integrale aanpak, omdat we in staat zijn om ook in financiering te voorzien, omdat we klantgericht zijn én gefocust op oplossingen. En natuurlijk omdat energiebesparing onze corebusiness is.”

Meer weten? klik hier

PMV participeert voor 25% in Gentse energiebespaarder Wattson

Op 24 augustus 2017 tekende de Vlaamse investeringsmaatschappij PMV in op een kapitaalverhoging bij het ESCO-bedrijf Wattson. PMV is zo voor 25 % aandeelhouder geworden. De andere, bestaande aandeelhouders zijn 3E, Impact Capital en de oprichters Stijn De Roo, Stefaan Quinart en Antoon Soete. Met haar deelname wil PMV de drempels voor investeringen in energiebesparende maatregelen verlagen.

Meer weten? klik hier

Wattson realiseert unieke bankfinanciering voor het Senior Living Group project

Op 14 juni 2016 sloot Wattson een bankfinanciering van meer dan € 1.5 miljoen af met KBC Bank, voor de financiering van ons eerste project. Dit type financiering voor zo'n veelzijdig energiebesparingsproject is uniek in België.

Wattson jobs

We breiden ons jonge en dynamische team uit. Momenteel zijn we op zoek naar hands-on ingenieurs met een passie voor energie.

Project manager voor de ontwikkeling van energiebesparingsprojecten:

Screening van gebouwen naar potentieel aan energiebesparingsmaatregelen: inschatten van technische en financiële haalbaarheid, berekenen van energiebesparing.

Concept engineering van energiebesparende maatregelen (zowel gebouwschil als technieken, zowel traditioneel als innovatief).

Technische opvolging tijdens de realisatiefase door rechtstreeks contact met aannemers en installateurs.

Project manager voor het beheer van energiebesparingsprojecten:

Optimalisatie van bestaande HVAC-installaties naar minimaal energieverbruik (zowel hydraulisch als qua regeling).

Opvolging van installaties via energiemetingen en -management (alarming/benchmarking/reporting).

Opvolging van onderhoudspartners voor technische interventies tijdens de operationele fase.

Meer weten?
Neem vrijblijvend contact op

info@wattson.be

Wattson NV
Nieuwewandeling 62 bus 18
9000 Gent

BE0647.839.145

Onze partners:

Impact Capital

3E logoPMV logo